Monday, September 25, 2006

Biri Bizi Gözetliyor..aman dikkat!

“SEKİZ ERKEK VE YEDİ KADIN ‘’BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR EVİNDE ‘’ 40 ADET KAMERADAN GÖZETLENİYORLAR VE BU GÖRÜNTÜLER 24 SAAT İNTERNETTE BU SAYFALARDAN CANLI OLARAK YAYINLANIYOR..
PROGRAM 1 VE PROGRAM 2 KAMERALARIMIZ REJİ GÖRÜNTÜLERİNDEN OLUŞUP HERKESE AÇIKTIR ....”

“İNSANLAR BBG TAKSİSİ’NE BİNMEK İÇİN YARIŞIRLAR VE TARTIŞMAYA BAŞLARLAR..”

Bireylerin iktidar duygusunu tatmin ettikleri bir program..George Orwell ‘in ‘Big Brothers’ adlı kitabından esinlenerek yarışma programına dönüşen ve ilk Hollanda’ da yayınlanmaya başlayan, rayting rekorları kırarak dünyanın her yerine yayılan program .

Aynı ev içinde günlerce bir arada olup uyumlu ,eglenceli günler geçirmeye çalışan , fakat bunun yanında birbirlerinin kuyusunu kazan bir grup insanın yaptığı herşey..Diğer tarafta ise bu bir grup insanı izleyen milyonlarca insan..Para, şöhret uğruna özel hayatını herkese sergileyen insanlarla bu insanların neler yaptığını merak edenler..

Programın başlamasından itibaren sohbetlerin baş misafiri olan bir program .Grupdaki insanlar sanki aileden tanıdık bireyler haline gelmekte, insanlar ‘’ah su cok dusuncelı ...ah bu cok akıllı ..ah o cok becerikli..’’ diyerek oluşan gruplaşmalar tartışmalar..

Psikologlar tarafından ruh sağlığına zararlı olduğu düşünülen bir programın rayting rekorları kırması...

BBG taksisine binmek için özel şahsi arabasından inip o taksiye binen insanlar...

Peki bunca insanı bu programı izlemeye yönelten asıl gerçek nedir?George Orwell‘in yıllar önce bir kabus gibi anlattığı , insanların özgürlüklerini kısıtlayan bir sistemin gerçekleşmesi..Vayorizm ..Bir çeşit , başka insanların yaşantısını rontgenlemek.

Kendi isteğiyle özgürlüğünü feda edip köleleşen şahıslar..Ciddi bir baskının şakaya dönüştürülmesi..

Başka insanların yaşantısına olan merak duygusu..nedeni..

Modernleşen teknolojiyle yalnızlaşan insanın kocaman dünyada yalnızlık hissi..

Başarısızlık hissiyle kendini kötü hisseden bireyin adeta bir ‘ Tanrı ’ edasıyla herşeyi bilme, gözetleme , egemen olma isteği. İktidar boşluğunu bu sayede doldurarak kendini daha iyi hisseden birey...Ve gerçeği göremiyen hiper gerçekliği yaşayan insanlar !